Τον έδειραν προκαταβολικά… πριν σπάσει τη στάμνα πηγαίνοντας να φέρει νερό από τη βρύση του χωριού

56

Μιλώντας, για τους Εργαζόμενους και τους Ανέργους, στο πρώτο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο διορισμένος από τον Κυρ. Μητσοτάκη αντιπρόεδρος, Κωστής Χατζηδάκης είπε.

“Μιλάμε για τη δημιουργία μιας μεγάλης πατριωτικής μεταρρυθμιστικής συμμαχίας. Σε αυτή τη συμμαχία χωράνε όλοι οι Έλληνες που νοιάζονται για το μέλλον αυτού του τόπου:

Οι νέοι επιστήμονες που φεύγουν μαζικά στο εξωτερικό. Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι που μαραζώνουν χωρίς καμία προοπτική. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που δεν μπορούν να θεωρούν τύχη ότι απλώς δεν έχουν χάσει τη δουλειά τους. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που διψούν για ουσιαστική επιβράβευση της προσπάθειάς τους. Οι συνταξιούχοι που θέλουν να δουν να παιδιά και τα εγγόνια τους να προκόβουν και να μην στηρίζονται στο δικό τους χαρτζιλίκι. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες οι οποίοι περιμένουν ένα κράτος το οποίο δεν θα αρκείται μόνο στο να τους φορολογεί, αλλά θα τους επιτρέπει να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα”.

Κάτι δεν μου πήγαινε διαβάζοντάς το. Το ξαναδιάβασα πιο προσεκτικά και κατάλαβα πως ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε την δημόσια αυτοκριτική του, για όσα μας επέβαλε ως υπουργός (είναι αυτός που έφερε την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ), και ως βουλευτής της Ν.Δ. (ψήφισε όλες τις αποφάσεις και για τα τρία μνημόνια).

Γιατί όμως λέω πως έκανε την αυτοκριτική του; Μα. γιατί ομολόγησε ότι:

* Οι νέοι επιστήμονες φεύγουν μαζικά στο εξωτερικό.

* Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι μαραζώνουν χωρίς καμία προοπτική.

* Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν μπορούν να θεωρούν τύχη ότι απλώς δεν έχουν χάσει τη δουλειά τους.

* Οι δημόσιοι υπάλληλοι διψούν για ουσιαστική επιβράβευση της προσπάθειάς τους.

* Οι συνταξιούχοι θέλουν να δουν να παιδιά και τα εγγόνια τους να προκόβουν και να μην στηρίζονται στο δικό τους χαρτζιλίκι.

* Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες περιμένουν ένα κράτος το οποίο δεν θα αρκείται μόνο στο να τους φορολογεί, αλλά θα τους επιτρέπει να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα”

Τα είπε όλα για όσα ευθύνεται, στον οικονομικό τομέα. Παρέλειψε μόνο να πει “Ζητώ συγνώμη για όλα αυτά και αποσύρομαι (ευκατάστατος) από την πολιτική ζωή του τόπου”

Α.ΛΗΘΙΝΟΣ

Υ.Γ. Για την ιστορία και μόνον καταγράφω πως βρέθηκαν πολλοί που τον χειροκρότησαν…