Οδηγίες προς υποψήφιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

167

Ψάχνουν να βρουν ποιος είναι κολλητός του Μητσοτάκη, στην Αργολίδα, για να τον πλευρίσουν και να εξασφαλίσουν μια θέση στο ψηφοδέλτιο. ‘Ετσι, κάθε ουρανοκατέβατος αποκτά μια αυλή πολιτικά ανυπάρκτων προσώπων που νομίζουν πως θα τους προωθήσει.

Δεν έχουν καταλάβει ότι οι υποψήφιοι επιλέγονται, ασχέτως των επισήμων διακηρύξεων, με παρέμβαση του υπάρχοντος Βουλευτή και του Πολιτικού παράγοντα που έχει την υψηλότερη λαϊκή παραδοχή;

Πόσο μυαλό χρειάζεται για να καταλάβει κάποιος ότι, η συγκρότηση του ψηφοδελτίου θα περάσει θεσμικά από τον Γιάννη Ανδριανό, τυπικά από τη ΝΟΔΕ Αργολίδας και ουσιαστικά από τον Δημήτρη Καμπόσο που είναι σήμερα ο μόνος λαοπρόβλητος πολιτικός στην Αργολίδα;

Ο Δήμαρχος της πόλης των 50.000 κατοίκων που έχει την βεβαιωμένη πρόθεση ψήφου του 64%, είναι ο μόνος που μπορεί να πει «αυτός θα είναι κόσμημα για το ψηφοδέλτιο και θα φέρει ψήφους». Και ο μόνος που αν πει «αυτός δεν κάνει», τότε η πόρτα του υποψήφιου κλείνει.

Και για όποιον τυχόν έχει αμφιβολίες, το σημερινό «προσκύνημα» εκατοντάδων Δημοτών που περίμεναν υπομονετικά να ευχηθούν στον Δήμαρχό τους «Χρόνια Πολλά» για την προσωπική του εορτή, ήταν μια ακόμη απόδειξη του μεγέθους πολιτικής επιρροής του Δημήτρη Καμπόσου. Μιας επιρροής και μιας λατρείας που κανένας πολιτικός δεν είχε κερδίσει τα τελευταία χρόνια.

Α.ΛΗΘΙΝΟΣ