Με 2 ταινίες, χορευτικά και πολύ μουσική η τελετή έναρξης του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου, “Γέφυρες”

55

Η τελετή έναρξης του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου, “Γέφυρες” διεξήχθη χθες στο Cineplex Φλοίσβος στη Κόρινθο. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κορίνθου με μαέστρο την Γαλάτεια Μωραϊτάκη ερμήνευσε τραγούδια από κινηματογραφικές ταινίες, με πλήθος κόσμου να τους καταχειροκροτεί. Στη συνέχεια ακολούθησε το χοροθέατρο “Emotions” από το Global Arts Studios σε χορογραφίες Σοφία Γλυκοφρύδη, το οποίο εντυπωσίασε τους θεατές.

Τα μουσικά και χορευτικά δρώμενα σήμαναν την έναρξη του φεστιβάλ, ενώ η Αργεντίνικη ταινία “Παολίνα” του Σαντιάγκο Μίτρε αποτέλεσε την ταινία έναρξης και έλαβε θετικές κριτικές από το κοινό. Η ταινία του διαγωνιστικού τμήματος Bach in Brazil του  Γερμανού Άνσγκαρ Άχλαρς, έκλεισε με τον πιο επιτυχή τρόπο τη χθεσινή βραδιά.

Τιμήθηκε ο σκηνοθέτης Κώστας Φέρρης από τον Γιώργο Τζαβάρα, ως εκπρόσωπος του Κέντρου Πολιτισμού κι Αθλητισμού του Δήμου Κορινθίων. Χαιρετισμό εκφώνησαν η κα Πέτρα Τερζή -Διευθύντρια του φεστιβάλ, ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος -Διευθυντής Σπουδών στο Global Arts Studios και η Καλλιόπη Καλκούνου -Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ναυπλιέων.