Ο Νίκος Λυγερός μιλάει στο Άργος για «Το Πνεύμα της Στρατηγικής»

166

Η Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη Δήμου Άργους Μυκηνών, που λειτουργεί στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Κ.Ε.Δ.Α-Μ, παρουσιάζει το νέο βιβλίο του Νίκου Λυγερού «Το Πνεύμα της Στρατηγικής», την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18:30, στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος (Αγ. Κων/νου 29, Άργος).

Το βιβλίο αυτό έρχεται να συμπληρώσει τη σειρά Νοητική Τοποστρατηγική και Νοητική Χρονοστρατηγική, ολοκληρώνοντας μια γεωμετρία σκέψης. Αναλύοντας θέματα που έχουν απασχολήσει διαχρονικά την Aνθρωπότητα, ο αναγνώστης μυείται στην έννοια του πολυκυκλικού χρόνου, κάτι που του επιτρέπει να προσεγγίσει παρελθόν και μέλλον με διαφορετικό βλέμμα, αποδομώντας πλέον το τυχαίο, αφού ο ρόλος της υψηλής στρατηγικής είναι να βλέπει το αόρατο.

 

O Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής γεωστρατηγικής, τοποστρατηγικής και χρονοστρατηγικής. Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στις Σχολές Εθνικής ΆμυναςΠολεμικής ΑεροπορίαςΑστυνομικής ΑκαδημίαςΕθνικής Ασφάλειας και στη Σχολή Στρατολογικού. Έχει επίσης θητεύσει ως σύμβουλος στρατηγικής για την Ελληνική και Κυπριακή Κυβέρνηση.

Ως καθηγητής μαθηματικών, κομπιούτερ, επιστημολογίας, γλωσσολογίας, βιοηθικής, στρατηγικής και εκπαίδευσης, έχει διδάξει στο πανεπιστήμιο της Λυών, στην πολυτεχνική σχολή Ξάνθης, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, στο τμήμα εκπαίδευσης δασκάλων, στο Δημοκράτειο πανεπιστήμιο Θράκης, στην πολυτεχνική σχολή Ξάνθης, στο τεχνολογικό εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο τμήμα Μηχανολογίας της τεχνολογίας πετρελαίου και Αερίου και στο πανεπιστήμιο της Λευκωσίας.

Έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με την ανάδειξη του έργου και της συμβολής του γένους Καραθεοδωρή και συγκεκριμένα του Κωνσταντίνου (μαθηματικός) και του Αλέξανδρου (διπλωμάτης), όντας επιστημονικός σύμβουλος του Συνδέσμου Φίλων Καραθεοδωρή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι γνωστός για το εξαιρετικό πνευματικό του χάρισμα, έχοντας IQ επίπεδο 189 της κλίμακας Stanford – Binet. Είναι ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο. Το έργο του περιλαμβάνει πάνω από 24.600 άρθρα και ποιήματα, πάνω από 2.000 έργα τέχνης, συγγραφέας 40 θεατρικών έργων και πολλών εκατοντάδων διαλέξεων και ομιλιών, που αφορούν σε ειδικά θέματα στα μαθηματικά, στρατηγική, γεωστρατηγική, ιστορία, ενέργεια και περιβάλλον, φιλοσοφία, τέχνη και λογοτεχνία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.