Τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από το κλείσιμο του Σχολείου των Μύλων; Μπαίνουν αδικαιολόγητες απουσίες στα παιδιά;

22

Και νέα εμπόδια βάζει η διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην ομαλή παρακολούθηση της σχολικής χρονιάς για τα παιδιά που κατάγονται από τους Μύλους.και κατοικούν στο χωριό.

Η λύση που είχε βρεθεί, για να μη χάνουν τα παιδιά μαθήματα, λόγω αδυναμίας ή άρνησης των γονέων να μεταφέρουν με δικά τους μέσα τα παιδιά στο Δημοτικό Σχολείο Κιβερίου, ξαφνικά τινάζεται στον αέρα, με ευθύνη της Πρωτοβάθμιας.

Ο νόμος προβλέπει την δυνατότητα μεταγραφής των μαθητών στο Δημοτικό Σχολείου Σκαφιδακίου και οι γονείς το αποδέχθηκαν λόγω του ότι είναι πιο κοντά στους Μύλους, από ότι το Κιβέρι. Τερμάτισαν την αποχή των παιδιών τους και τα πήγαιναν στο Δημοτικό Σχολείο Σκαφιδακίου. Ξαφνικά, η Πρωτοβάθμια ανατρέπει την ομαλή πορεία και δημιουργεί συνθήκες αναστάτωσης της κοινωνίας και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Πάρα την αρχική απόφαση του διευθυντή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, να πάνε τα παιδιά σε σχολεία της επιλογής τους, οι μεταγραφές δεν έχουν πραγματοποιηθεί με αποτέλεσμα ο διευθυντής του σχολείου του Σκαφιδακιού να ενημερώσει τα παιδιά να μην ξαναπάνε την προηγούμενη Πέμπτη στο σχολείο.
Λειτουργώντας αντιπαιδαγωγικά και αντίθετα προς τις δυνατότητες των γονέων, υποχρεώνουν τα παιδιά να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο καιρό.

Οι γονείς ετοιμάζονται και πάλι για κινητοποιήσεις αν δεν δοθεί λύση άμεσα, θέτοντας τούς αρμοδίους προ τον ευθυνών τους.