Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού θα εορτασθεί με δράσεις για τον Ελληνικό Πολιτισμό σε Όλο τον Κόσμο

80

Η παράσταση «ΑΣΚΗΤΙΚΗ» του Νίκου Καζαντζάκη στο Ηρώδειο Θέατρο, και η συναυλία του Μιχάλη Κόκκινου «Φωνή Καρδιάς – Οργή Ψυχής» είναι οι 2 σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις με τις οποίες θα γιορτάσει φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου) η Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδος, FedHATTA, τονίζοντας την άρρηκτη διασύνδεση Πολιτισμού και Τουρισμού.

Για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η FedHATTA ξεκινά στηρίζοντας μια συναυλία βασισμένη στο έργο του μαέστρου και συνθέτη Μιχάλη Κοκκίνη, «Φωνή Καρδιάς – Οργή Ψυχής» του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου στο Βεάκειο Θέατρο. Σκοπός της συναυλίας είναι η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Στην μεγάλη αυτή συναυλία συμμετέχουν 500 χορωδοί, σολίστ είναι ο Λάκης Χαλκιάς, ενώ την βραδιά θα παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας.

Η είσοδος στο μεγάλο αυτό γεγονός είναι ελεύθερη.

Την επομένη ημέρα, 28 Σεπτεμβρίου, η FedHATTA στηρίζει την παράσταση «ΑΣΚΗΤΙΚΗ» του Νίκου Καζαντζάκη στο Ηρώδειο Θέατρο, τιμώντας τον μεγάλο Έλληνα συγγραφέα, καθώς και το Έτος Καζαντζάκη 2017, όπως έχει χαρακτηρισθεί