Την Δευτέρα θα γίνει αγιασμός στο Δημοτικό σχολείο των Μύλων, λένε οι γονείς και δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο Κυβέρι

53

Το είπαν και το έκαναν. Με συμβολικό κλείσιμο του δρόμου απάντησαν οι κάτοικοι των Μύλων του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα στην –χωρίς προηγούμενη διαβούλευση- απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να κλείσει το Δημοτικό σχολείο του χωριού και να το συγχωνεύσει με το σχολείο του Κιβερίου. Μια απόφαση για την υλοποίηση της οποίας δεν έγινε η παραμικρή υλικοτεχνική προετοιμασία ούτε διετέθησαν οι αναγκαίες πιστώσεις για την μεταφορά των μαθητών.

Οι κάτοικοι του χωριού συμπαρίστανται στους γονείς, στους οποίους η απόφαση τους γνωστοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία και συμμετέχουν στις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις. Εφαρμόζοντας απόφαση της επιτροπής αγώνα, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της Παλαιάς Εθνικής Οδού και διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων στον κόμβο της παλιάς Εθνικής οδού Άργους Τριπόλεως, στο ύψος του χωριού τους, με τους μαθητές να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση.

Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Κρίγγος μιλώντας,  τόνισε, πως «ευελπιστεί πως μέσα στις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τις επαφές που έχουν γίνει από τον Δήμο με το υπουργείο θα υπάρξει αναστολή της απόφασης».

To αίτημα του για αναστολή της απόφασης για κατάργηση του Δημοτικού σχολείου Μύλων Άργους Μυκηνών διατύπωσε και με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.

Στην επιστολή του, ο Δήμαρχος αναφέρει:

«κ. Υπουργέ,

Όπως σας ενημερώσαμε με το υπ’ αρ. πρ. 12650/31 -5 – 2017 έγγραφό μας, με το ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα του δημοτικού Συμβουλίου Άργους Μυκηνών της 19-7-2017 Μυκηνών αλλά και με την υπ’ αρ. 397/2016 απόφαση του Δ.Σ. μας σε απάντηση του επί του υπ’ αριθ. πρωτ.: 6718/29-11-2016 εγγράφου της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αργολίδας με θέμα: «Προτάσεις για μεταβολές σχολικών μονάδων Π.Ε. για το σχολικό έτος 2017 – 2018», ο δήμος Άργους Μυκηνών διαφωνεί και αντιτίθεται στο κλείσιμο του δημοτικού σχολείου Μύλων. Αντίθετα ο δήμος Άργους Μυκηνών αποφάσισε τη διατήρηση του δημοτικού σχολείου Μύλων και την ενίσχυση του με κάθε τρόπο.

Όπως σας αναφέραμε το δημοτικό σχολείο Μύλων είναι ιστορικό σχολείο το οποίο βρίσκεται στην έδρα του πρώην (Καποδιστριακού) δήμου Λέρνας. Σε ένα χωριό με μεγάλη ιστορία και παράδοση, γνωστό και από τη μυθολογία, όπου αποτελεί δυναμικό οικισμό του δήμου μας με μεγάλο τουρισμό και ανοδικές τάσεις κατοίκησης.

Με την παρούσα, κατόπιν της μονομερούς αποφάσεως σας για κατάργηση του δημοτικού σχολείου Μύλων, σας καλούμε να αναθεωρήσετε αυτήν την ύστατη ώρα την απόφαση σας, να την αναστείλετε για ένα έτος ούτως ώστε να δείτε το θέμα πιο προσεκτικά εισακούοντας τις απόψεις του δήμου, των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας.»

Σχετική ανάρτηση

https://akromolio.gr/?p=1464